Economie

A fost lansat proiectul „Startup Hub Centru” pentru susţinerea dezvoltării antreprenoriatului

Proiectul „Startup Hub Centru”, care are ca obiectiv principal dezvoltarea antreprenoriatului în sectoarele non agricole din zona urbană a Regiunii Centru, a fost lansat miercuri, la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, de proiect putând beneficia cel puţin 300 de persoane.

Potrivit directorului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu (foto), instruirea antreprenorială vizează persoane din Regiunea Centru, care are în compunere judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Alba Mureş şi Sibiu, prin respectivul proiect fiind finanţate minimum 36 de planuri de afaceri.

„În cadrul acestui proiect de finanţare Startupu-ri, care înseamnă firme cu o perioadă de pregătire a unui curs de antreprenoriat, care va avea minim 40 de ore şi prin care se vor putea certifica la nivelul Regiunii Centru circa 300 de persoane, minimum 25 pe fiecare judeţ, care aparţine regiunii noastre. Cei care urmează cursul sau cei care l-au urmat şi au suficiente cunoştinţe îşi întocmesc un plan de afaceri. Noi, la nivelul proiectului o să finanţăm aproximativ 40 de proiecte pentru care pot primi sume nerambursabile până la 40.000 de euro. Domeniile sunt destul de vaste. Foarte puţine sunt cele neeligibile”, a declarat directorul ADR Centru.

Referitor la programele lansate până acum de ADR Centru, sursa citată a spus că acestea sunt destul de căutate, în sensul în care până acum au fost depuse peste 1.000 de proiecte de finanţare pentru perioada 2014-2020. Primul proiect a fost semnat în 10 aprilie 2017, iar de atunci au fost semnate în jur de 270 de proiecte a căror valoare totală este de 500 de milioane de euro.

„Deci pot spune că proiectele lansate de ADR Centru sunt căutate şi sper să fie cunoscute, că de fapt acest lucru este important, impactul pe care îl au”, a adăugat Simion Creţu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.