Mozaic

Biriş: Frauda nu este definită în legislație dar avem o instituție care luptă împotriva ei

Frauda nu este definită în legislaţia fiscală, iar Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) luptă împotriva a ceva ce nimeni nu ştie ce e, a declarat, miercuri, avocatul Gabriel Biriş, într-o conferinţă organizată de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

„Ştiţi cu toţii, cunoaşteţi antifrauda. Ştiţi că frauda nu este definită în legislaţia fiscală. Avem o instituţie care lupta împotriva a ceva ce nu ştie nimeni ce e”, a spus Biriş.

El a vorbit şi despre bonurile de masă sau cele de vacanţă, precizând că în timp s-a limitat deductibilitatea lor.

„Bonurile de masă, ca şi tichetele de vacanţă, au fost inventate de politic ca o supapă pentru a îndulci pilula amară a supraimpozitării muncii prin cotele progresive. Au fost populare pe vremea când erau deductibile şi neimpozabile, că era o modalitate să ne plătim angajaţii să le dăm o sumă net neimpozabilă care să fie deductibilă. Din această activitate, tipăritorii au făcut un puhoi de bani. În momentul în care au apărut constrângerile bugetare, au început ba să fie impozabile, ba să se limiteze deductibilitatea, iar avantajele fiscale s-au diminuat. Probabil că vor mai exista”, a precizat Biriş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.