Administrație

Amenzi de 67.000 de lei aplicate de inspectorii sanitar-veterinari

Amenzi totale în valoare de 67.000 de lei au fost aplicate de inspectorii sanitar-veterinari din Alba cu ocazia controalelor efectuate în aproape 300 de unităţi din judeţ, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, potrivit unui comunicat al instituției.

„Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale (…) în valoare de 67.000 de lei şi 13 avertismente (…). De asemenea a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 59 kilograme carne, produse din carne si lactate”, a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba.

Printre abaterile de la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor constatate s-au aflat comercializarea de produse lactate în vitrine frigorifice nefuncţionale, comercializarea alimentelor în spaţii neigienizate şi neaprobate sanitar-veterinar şi vânzarea/cumpărarea animalelor fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară. De asemenea, au fost descoperite produse din carne pentru care operatorul alimentar nu a putut face dovada trasabilităţii sau produse alimentare cu ambalaj deteriorat, cu elemente de identificare nelizibile.

În total au fost verificate 298 de unităţi – abatoare, centre pentru sacrificare miei, carmangerii, măcelării, supermarket-uri, depozite alimentare, restaurante, pieţe agroalimentare, hale pentru desfacerea produselor lactate, laboratoare de cofetărie patiserie, magazine de legume fructe şi târguri de animale.

La aceste acţiuni de control au participat şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Poliţiei, Direcţiei de Sănătate Publică, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.