Sănătate

Secretarul de stat american desemnat Mike Pompeo promite o atitudine mai fermă faţă de Rusia

Secretarul de stat american desemnat Mike Pompeo, în prezent director al CIA, a promis o atitudine mai fermă faţă de Rusia, poziţie exprimată în declaraţiile sale scrise înainte de audierea pentru confirmarea sa în funcţie ce va avea loc joi în Comisia Senatului pentru relaţii externe, relatează agenţia dpa.

„Rusia continuă să acţioneze agresiv, ca urmare a unei politici slabe de ani de zile faţă de acest comportament agresiv. Acum s-a terminat”, scrie Pompeo în declaraţiile sale depuse la Comisie. „Lista acţiunilor acestei administraţii pentru creşterea costurilor pentru Vladimir Putin este lungă”, a adăugat Pompeo.

„Ne reclădim armata deja puternică şi recapitalizăm descurajarea nucleară. Am impus sancţiuni dure şi am expulzat diplomaţi şi agenţi ruşi din SUA mai mulţi ca oricând de la Războiul Rece”, mai scrie Pompeo.

Agenţia dpa aminteşte că preşedintele american, Donald Trump, l-a demis pe fostul secretar de stat Rex Tillerson la jumătatea lui martie, punând capăt unor relaţii încordate ce durau de 13 luni, numindu-l în locul lui pe Mike Pompeo (54 de ani).

Pompeo face parte din mişcarea conservatoare Tea Party şi este un adversar declarat al acordului privind programul nuclear iranian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.