Administrație

Salariile nete ale 273 de angajați, dintr-un total de 1.227, în scădere

Salariile nete ale unui număr de 273 de angajaţi, dintr-un total de 1.227, ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au înregistrat o diminuare în martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi aflându-se categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier.

Informația este cuprinsă într-un memoriu transmis vineri de conducerea unităţii autorităţilor centrale. Prin acest document, managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, atrage atenţia unor „discrepanţe salariale” determinate de punerea în aplicare a legislaţiei care limitează suma sporurilor la 30% din suma salariilor de bază.

Prin aplicarea acestor prevederilor legale, „la nivelul SJU Alba Iulia procentul sporurilor în salariile de bază realizat pe martie este de 41,56%, în condiţiile stabilirii procentelor de spor de condiţii la minimul prevăzut de HGR 153/2018″. Acest fapt a dus la diminuarea categoriilor de personal care nu au beneficiat de prevederile art. 38 alin. 3 lit. b, conform cărora începând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile de medici şi de asistenţi medicali din unităţile sanitare publice (…) au fost majorate la nivelul salariului de bază stabilit pentru anul 2022”, se arată în memoriu.

Categoriile de personal afectate sunt cele de chimist, biolog, profesor CFM, psiholog, kinetoterapeut, sociolog, asistent social, registrator medical, infirmier, brancardier, îngrijitoare de curăţenie. În total, au suferit scăderi de venituri un număr de 273 de salariaţi.

Un astfel de caz este cel al unui chimist medical principal, de la Laboratorul Bacteriologie, al cărui salariu net a scăzut cu 1.781 de lei, de la 5.471 la 3.690 de lei. Tot de la acelaşi Laborator, asistentul medical principal şef a câştigat în martie 3.693 de lei, faţă de 5.342 de lei în februarie, ceea ce înseamnă o reducere a venitului net de 1.649 de lei.

Salariul net al unei îngrijitoare de la UPU a fost în martie de 2.302 lei, mai mic cu 622 de lei faţă de februarie, când a primit 2.924 de lei.

Un alt exemplu este cel al unei infirmiere de la Cardiologie – Terapie Intensivă, care a câştigat cu 805 lei mai puţin, respectiv de la 3.558 de lei la 2.753 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.