Politică

Soluţia propusă pentru problemele de salarizare din sănătate e un „fake news”

Partidul Național Liberal solicită demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pentru „haosul creat prin scăderea salariilor în sănătate”, se arată într-un comunicat al partidului semnat de vicepreşedintele liberal Florin Roman.

Roman susţine că soluţia propusă de miniştrii Sănătăţii şi Muncii pentru rezolvarea problemei privind salarizarea din sănătate este un „fake news”, arătând că este necesară modificarea legii salarizării.

„Salarizarea din sănătate este departe de a se rezolva, pentru că soluţia propusă de miniştrii Pintea şi Olguţa Vasilescu este un fake news. Niciodată, o circulară nu poate să bată legea! Prima categorie (a celor care au pierdut la salariu) este cea care nu a fost inclusă în grilă. Or, cât timp nu se modifică Legea salarizării, prin includerea lor pe grilă, vorbim în continuare de o problemă nerezolvată”, menţionează Florin Roman.

Potrivit vicepreşedintelui liberal, cei doi miniştri au anunţat „triumfător” că veniturile proprii ale spitalelor vor putea fi utilizate pentru plata sporurilor, dar în 90% dintre cazuri aceste venituri proprii nu există.

„A doua categorie, a celor care au pierdut la salariu, este cea a salariaţilor unde sporurile erau mari, iar prin Regulamentul de sporuri, acestea erau reduse şi plafonate la 30 la sută pe ordonator de credite. Măsura anunţată din nou, în lipsa unui studiu de impact, deşi se ştie foarte clar că doar circa 10 la sută din spitale înregistrează venituri proprii, iar în 90 la sută din cazuri, aceste venituri proprii nu există, deci este un nou fake news”, adaugă Roman.

[box type=”info”]Ministrul Sănătății recunoaște că salariile mai pot să și scadă, nu doar să crească[/box]

Acesta menţionează că ministrul Muncii a aruncat „o minciună” în spaţiul public atunci când a afirmat că scăderile salariilor din sănătate sunt din cauza zilelor lucrătoare mai puţine în luna februarie.

„O cârpeală cu iz de păcăleală!”, mai precizează Florin Roman.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, trebuie să o urmeze „pe colega Vasilescu”, dacă se confirmă că circulara ministerului dădea cele mai mari sporuri Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, mai susţine vicepreşedintele liberal.

„Ruşine pentru furtul de bani din buzunarele salariaţilor!”, adaugă Roman, potrivit sursei citate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.