Administrație

Angajați ai SJU Alba își cer sporurile înapoi. Ei acuză diminuarea veniturilor nete pe luna martie

Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), membri ai Sindicatului Sanitas, au pichetat luni sediul Instituţiei Prefectului Alba, nemulţumiţi că în luna martie au încasat mai puţini bani faţă de februarie, unii susţinând că au avut un venit net în scădere şi cu 1.200 de lei.

„Vrem sporurile înapoi” a fost principala lozincă scandată de către protestatari, care au mai strigat şi „Unitate în sănătate” şi „Hoţii, hoţii”.

„Harababură guvernamentală”, „Doamna ministru, Aşteptăm circulara”, „Diferenţe aberante ale sporurilor aplicate în spitale” şi „Renunţarea la plafonul de 30% pentru sporuri” au fost câteva dintre mesajele scrise pe bannerele purtate de protestatari.

Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea şi că unii colegi din spitale mai mici, cum sunt cele din Aiud sau Cîmpeni, primesc mai mulţi bani decât ei.

În mijlocul protestatarilor a ajuns şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, care a stat de vorbă minute în şir cu aceştia.

Salariile nete ale unui număr de 273 de angajaţi, dintr-un total de 1.227 ai SJU Alba Iulia, au înregistrat o diminuare în martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi aflându-se categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier, potrivit unui memoriu transmis vineri de conducerea unităţii autorităţilor centrale.

Prin acest document, managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, atrage atenţia asupra unor „discrepanţe salariale” determinate de punerea în aplicare a legislaţiei care limitează suma sporurilor la 30% din suma salariilor de bază.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.