Administrație

Autostrada e pregătită, dar autoritățile nu. Imagini spectaculoase realizate cu drona

Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda sunt pregătite să preia traficul rutier. Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura (API) au făcut o nouă vizită în şantier și au luat câteva cadre aeriene spectaculoase.

„Autostrada este pregătită, dar autoritățile nu. Autostrada este gata, dar autoritățile încă se mai gândesc, încă mai analizează, încă mai negociază cu antreprenorii generali”, este concluzia reprezentanților API.

„Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție: 24 mai pentru lotul 3 (Tirrena Scavi, între Aiud și Decea) și 15-16 iunie pentru lotul 4 (Porr, între Decea și Turda). Nu vă grăbiți: sunt date aflate pe surse și nimic nu este sigur. Orice se poate întâmpla. Inclusiv să stăm cu autostrada închisă până la paștele cailor. Cert este că ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm”, dezvăluie ONG-iștii.

„De ce mai trebuie să așteptăm o lună și ceva pentru un tronson, respectiv încă două pentru celălalt sau poate chiar mai mult? Greu de zis. Noi ne riscăm viața pe DN1. Responsabilii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se scarpină în cap, dau din umeri și se ceartă între ei și cu antreprenorii generali pentru neconformități, alunecări de taluz care pot fi reparate sub trafic, dispute contractuale și reguli de recepție. Timpul trece, leafa merge. Minciuna, manipularea și fuga de răspundere sunt la ordinea zilei”, au mai transmis reprezentanţii API.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.