Administrație

Dîrzu (PSD) promite reabilitarea DN74 „în forţă”

Reabilitarea DN74, considerat cel mai important drum din Apuseni, va începe luna viitoare, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul social-democrat de Alba, Ioan Dîrzu.

„Vor începe în forţă lucrările pe DN74, fiind considerat ca drum prioritar, şi vor continua şi pe DN75”, a declarat Ioan Dîrzu, adăugând că acest lucru i-a fost transmis în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o miercuri, alături de 20 de primari din Alba şi Hunedoara, de către premierul Viorica Dăncilă, discuţii la care au participat şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă.

În martie, primarii din Apuseni şi-au exprimat nemulţumirea că reabilitarea drumurilor naţionale din zonă nu este prioritară pentru guvernanţi, solicitând în acest sens o întâlnire cu premierul.

„Am fost informaţi că DN74, din nou, a fost scos de pe prioritatea de finanţare din 2014 – 2020”, a declarat, în urmă cu trei săptămâni, într-o conferinţă de presă, primarul comunei Ciuruleasa, Marcel Tuhuţ, preşedinte executiv al organizaţiei Alba a PSD.

El a prezentat, la vremea respectivă, un document semnat de către ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în care se arăta că reabilitarea DN74 Alba Iulia (judeţul Alba) – Brad (judeţul Hunedoara) nu este prioritară spre implementare până în 2020 şi nu este cuprinsă în programele de investiţii existente.

De peste două decenii, nu a fost luată nicio măsură pentru îmbunătăţirea stării respectivelor drumuri, acesta fiind, susţin primarii din Apuseni, principalul factor care duce la evitarea zonei de către investitori şi turişti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.