Politică

Campania civică „Fără penali în funcţii publice” a strâns 40.000 de semnături

În jur de 40.000 de semnături au fost strânse până vineri în cadrul campaniei civice „Fără Penali în funcţii publice”, lansată în urmă cu trei săptămâni, a precizat senatorul USR Mihai Goţiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia.

„La nivel naţional am centralizat deja în jur de 40.000 de semnături, sunt semnăturile în principal strânse în stradă”, a spus Goțiu, precizând că, în Cluj „s-au strâns deja 8.000 de semnături. Sunt semne că oamenii s-au săturat de personaje care, atunci când ajung să hotărască destinele cetăţenilor, se gândesc în primul rând la buzunarul propriu şi chiar şi atunci când sunt demascaţi, când au loc procese şi sunt condamnaţi definitiv nu renunţă şi vor în continuare să aibă acces la aceste funcţii publice pentru a-şi proteja libertatea şi interesele lor şi ale celor care se află în jurul lor”.

Mihai Goţiu a adăugat că speră ca Alba, unde până acum au fost centralizate 400 de semnături, se va număra printre judeţele în care în următoarele cinci luni se vor strânge peste 20.000 de semnături. Iniţiativa are ca scop modificarea Constituţiei pentru a interzice persoanelor condamnate penal şi celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcţii publice alese.

În altă ordine de idei, senatorul USR a opinat că propunerile de modificare a codurilor penale „vizează persoane politice”, catalogându-le drept „legi cu dedicaţie”.

Goţiu a spus, de exemplu, despre propunerea referitoare la abuzul în serviciu şi nesancţionarea dacă foloasele sunt pentru alţii şi nu pentru cel care a săvârşit fapta că este “o prevedere absolut absurdă”.

„Adică e foarte clar că se încearcă să se scape de foarte multe dosare, în frunte cu celebrul dosar Tel Drum – Belina”, a susţinut Mihai Goţiu.

Senatorul USR a făcut referire şi la propunerea privind redefinirea grupului de interese şi a celei referitoare la mărturie mincinoasă. „Avem un preşedinte al Senatului care are dosar penal şi proces pentru mărturie mincinoasă”, a adăugat Goţiu.

Parlamentarul a anunţat că USR documentează câţi dintre politicienii români care susţin aceste legi, şi nu doar de la nivelul Parlamentului, sunt cercetaţi penal, au dosare şi chiar condamnări legat exact de unele articole care sunt vizate a fi schimbate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.