Sănătate

DJ-ul Tim Bergling, cunoscut sub numele de scenă Avicii, a murit la 28 de ani

Avicii, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ de muzică electronică, a murit vineri la vârsta de 28 de ani în Oman, la doi ani după ce şi-a anunţat în mod surprinzător retragerea de pe scenă.

Tim Bergling pe numele său real a fost găsit mort în Muscat, capitala sultanatului, potrivit unui comunicat al agentului său care nu a specificat cauza decesului.

„Cu o durere profundă anunţăm moartea lui Tim Bergling, cunoscut şi sub numele de Avicii”, a anunţat agentul său, citat de AFP.

„Familia lui este devastată şi cerem tuturor să-i respecte intimitatea în aceste vremuri dificile”, a adăugat el.

Considerat drept unul dintre cei mai buni DJ din lume, el a fost cunoscut marelui public pentru hitul său „Wake Me Up” cu cântăreţul Aloe Blacc în 2013.

În ultimii ani, suedezul nu şi-a ascuns problemele de sănătate, cum ar fi pancreatita, din cauza consumului excesiv de alcool. A trebuit să anuleze prestaţiile din 2014 pentru eliminarea vezicii biliare şi a apendicelui. Cu doi ani în urmă, şi-a surprins fanii anunţând că nu va mai performa pe scenă.

„Am hotărât că acest turneu din 2016 va fi ultimul şi că acestea vor fi ultimele mele spectacole”, a scris el, justificând această decizie prin dorinţa de a face „mai multe lucruri” în viaţa sa

„Scena nu a fost pentru mine”, a spus el mai târziu pentru revista Billboard. „Sunt mai mult o persoană introvertită în general. A fost întotdeauna foarte greu pentru mine. Am adunat prea multă energie negativă”.

Avicii, care a fost unul dintre vedetele electro cel mai bine plătite ani de zile, a câştigat aproape 15 milioane de dolari in 2016, potrivit revistei Forbes.

Suedezul a colaborat cu artişti cu stiluri diferite, cum ar fi Madonna, Coldplay şi David Guetta, şi a urcat de două ori pe locul al treilea în clasamentul celor mai buni DJ din lume în 2012 şi 2013, potrivit „DJ Magazine”.

„Avicii a fost un geniu şi un inovator în lumea muzicii, nu pot să cred că nu mai este cu noi”, a reacţionat pe Twitter starul pop Charlie Puth.

Deadmau5, un alt cunoscut DJ care s-a amuzat pe seama retragerii anticipate a lui Avicii, a prezentat cele mai sincere condoleanţe pe aceeaşi reţea socială.

Fiul popularei actriţe suedeze Anki Lidén, Avicii şi-a lansat primele titluri în 2010, înainte de a cunoaşte o ascensiune meteorică. Hitul său „Levels”, lansat în 2011, i-a adus două nominalizări la premiile Grammy.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.