Administrație

Accidentul de la Viișoara face „victime colaterale”: firmele care îi angajaseră pe muncitori la negru

Firma din Cugir pentru care lucrau fără forme legale de angajare cele zece victime din microbuzul care, în noaptea de 4 spre 5 aprilie, a căzut într-un canal al râului Bistriţa, pe raza judeţului Neamţ, a fost amendată cu 100.000 de lei de către ITM Alba, pentru muncă nedeclarată.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba, firma Alb Prestări Servicii SRL Cugir, din domeniul silviculturii, a fost sancţionată cu amendă pentru faptul că a folosit 15 persoane fără forme legale de angajare.

Inspectorul şef al ITM Alba, Dorel Fiţ, a confirmat, pentru Agerpres, că firma în cauză este cea pentru care lucrau victimele, în Arad, la plantare de puieţi. El a menţionat că cele 15 persoane menţionate în comunicat, care lucrau fără forme legale de angajare, sunt victimele din accidentul de la Viişoara, precum şi muncitorii care se aflau în cel de-al doilea microbuz.

În noaptea de 4 spre 5 aprilie, un microbuz cu zece persoane a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa, din localitatea Viişoara. În urma accidentului, nouă persoane, cu vârste între 17 şi 45 ani, au murit înecate. Un tânăr, în vârstă de 22 ani, este singurul supravieţuitor al accidentului. Victimele se întorceau din judeţul Arad, unde munceau fără forme legale la plantat puieţi de arbori.

Din cercetări a reieşit că accidentul s-a produs după ce roata din partea dreaptă spate s-a desprins şi a determinat pierderea controlului volanului de către conducătorul auto. În urma examinării microbuzului, s-a constatat că, din cele şase locuri pe scaune, autoutilitara avea montate doar trei scaune omologate în partea din faţă, iar în spaţiul destinat transportului de marfă erau transportate atât bagaje, cât şi şapte pasageri, pe bănci din lemn, improvizate. Accidentul a fost anunţat de către colegi de muncă ai victimelor, aflaţi într-un alt doilea microbuz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.