Sănătate

Ducesa de Cambridge, soția prințului William, a născut un băiat

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, a născut luni într-o clinică din Londra un băiat, al treilea copil al cuplului princiar, au anunţat reprezentanţii serviciului de presă de la Palatul Kensington, citaţi de Reuters şi Press Association.

Bebeluşul, al doilea fiu al prinţului William şi al ducesei de Cambridge, a venit pe lume la ora 10:01 GMT şi a avut la naştere greutatea de 3,8 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere, care a avut loc în clinica St. Mary din vestul Londrei, unde s-au născut şi primii doi copii ai cuplului princiar britanic – prinţul George şi prinţesa Charlotte.

„Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwall, prinţul Harry şi membrii ambelor familii (ale părinţilor bebeluşului –– nota red.) au fost informaţi şi sunt încântaţi de această veste”, a anunţat Palatul Kensington.

„Alteţa Sa Regală şi bebeluşul sunt sănătoşi şi se simt bine”, precizează acelaşi comunicat.

Bebeluşul este cel de-al şaselea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după prinţul moştenitor Charles, tatăl lui – prinţul William – şi cei doi fraţi mai mari ai lui – prinţul George, în vârstă de patru ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani.

În urma unei modificări a legislaţiei britanice, adoptată în 2013, bebeluşul născut luni nu o va devansa în ordinea de succesiune pe sora lui, Charlotte.

„Este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă în istoria monarhiei britanice”, a declarat Huge Vickers, un expert specializat în istoria casei regale a Marii Britanii.

Fratele mai mic al prinţului William, prinţul Harry, care se va căsători luna viitoare cu fosta actriţă americană Meghan Markle, coboară un loc în această ierarhie şi va ocupa de acum înainte locul al şaselea în ordinea de succesiune la tron.

Palatul Kensington a dezvăluit că numele bebeluşului regal va fi anunţat în zilele următoare. Potrivit caselor de pariuri, prenumele favorite pentru noul prinţ britanic sunt Albert, Arthur, Jack şi Fred.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.