Social

Autorii furtului unui seif cu bijuterii și bani, identificați după opt luni

Autorii unui furt produs în vara anului trecut la o casă de amanet din oraşul Teiuş, de unde ar fi sustras un seif în care se aflau bijuterii în valoare de 209.000 lei şi peste 5.000 de lei, au fost identificaţi de poliţiştii din Alba, alături de alţi trei tineri cu care ar fi comis şi alte infracţiuni.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii din Blaj şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au identificat şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani, trei din Alba Iulia şi trei din Blaj, care sunt bănuiţi de comiterea a două furturi cu prejudicii în valoare totală de 239.000 lei, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului ALba.

Se pare că trei dintre aceştia ar fi pătruns, prin efracţie, în noaptea de 22 spre 23 august 2017, într-o casă de amanet din Teiuş, de unde ar fi sustras un seif în care se aflau bijuterii în valoare de 209.000 lei şi suma de 5.066 lei.

Ulterior, în data de 16 ianuarie, doi dintre bărbaţii care ar fi participat la furtul de la Teiuş, împreună cu alţi doi tineri din Alba Iulia şi Blaj, ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţa unui cetăţean din municipiul Blaj, de unde ar fi sustras bunuri electrice şi electrocasnice în valoare de 25.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea furturilor, poliţiştii au efectuat miercuri şase percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost indisponibilizate patru autovehicule. Unul dintre autovehicule ar fi fost folosit în activitatea infracţională, iar celelalte trei ar fi fost dobândite ca urmare a acestei activităţi.

La percheziţii au participat şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, precum şi jandarmi.

Faţă de patru dintre bărbaţi, doi din Alba Iulia şi doi din Blaj, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să fie prezentaţi Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Aiud şi Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor vizate şi recuperarea prejudiciilor, menţionează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.