Social

Episcopii catolici se reunesc la Blaj, pentru a dezbate „probleme de actualitate”

Toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România se reunesc timp de trei zile la Blaj, de luni până miercuri, prilej cu care vor aborda teme sau soluţiona probleme de actualitate din viaţa Bisericii Catolice.

Arhieparhia de Alba-Iulia şi Făgăraş găzduieşte în perioada 30 aprilie – 2 mai în Blaj, sediul Arhiepiscopului Major al Bisericii Greco-Catolice din România, sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Este cea de-a 64-a sesiune plenară a Conferinţei Episcopilor Catolici, prima având loc în 16 martie 1991.

„Participanţii vor îmbina activitatea de reflecţie şi de colaborare cu rugăciunea şi cu celebrările euharistice”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Astfel, ierarhii catolici vor celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj luni seara şi marţi dimineaţa, urmând ca miercuri celebrarea euharistică să aibă loc la „Capela Arhiereilor”.

“Adunarea tuturor episcopilor catolici din România se constituie astfel ca un moment privilegiat de colegialitate, de dezbatere şi de colaborare frăţească, în abordarea unor teme sau soluţionarea unor probleme de actualitate din viaţa Bisericii Catolice”, arată sursa citată.

Cei 16 episcopi catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune ordinară, primăvara şi toamna. În România sunt şase eparhii greco-catolice şi şase dieceze romano-catolice. Preşedintele şi vicepreşedintele Conferinţei Episcopilor sunt aleşi pe baza alternanţei celor două rituri. Actualul preşedinte este Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, iar vicepreşedinte este Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit romano-catolic de Bucureşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.