Sport

Echipa CS Unirea Alba Iulia, Campioană Națională la Orientare, pentru prima dată în istoria competiției

În perioada 28 aprilie – 1 mai s-au desfășurat, la Brașov, Campionatele naționale de Orientare în proba pe echipe și cea de-a 3-a etapă a Campionatului Național de Parc-Oraș, informează clubul.

În premieră pentru această disciplină sportivă, sportivii de la CS Unirea Alba Iulia au intrat în posesia medaliilor de aur și a titlului de campioni naționali pe echipe.

Clasamentul se face prin cumularea timpilor obținuți de către cei mai buni doi sportivi de la fiecare club în toate cele 3 etape de competiție.

Și tot în premieră, de când se organizează această competiție, echipa câștigătoare, CS Unirea Alba Iulia a urcat pe prima treaptă a podiumului cu toți cei 3 sportivi, asta pentru că pentru cel de-al doilea component al echipei nu s-a putut face o departajare, atât Paul Brăbiescu cât și Tamas Bogya având timpii cumulați identici, respectiv 120 minute și 27 secunde.

Astfel, ambii s-au clasat pe locul 4 în clasamentul timpilor cumulați și împreună cu Ionuț Zincă care a dominat autoritar competiția și a înregistrat cel mai bun timp cumulat 104 minute și 39 secunde, au reușit să câștige titlul național, cu un avans de peste 8 minute, în fața principalilor adversari de la CS Universitatea Craiova.

Ionuț Zincă a câștigat și etapa de Parc – Oraș și s-a impus și în clasamentul general al trofeului Țara Bârsei dovedind că se află în revenirea la forma care l-a consacrat ca cel mai valoros sportiv din istoria orientării din Romania.

Ca urmare a rezultatelor obținute și a criteriilor de selecție, sportivii secției vor fi angrenați la cel mai înalt nivel în competițiile internaționale din acest an.

Astfel, Tamas Bogya se va afla în lotul care participă la Campionatele Europene de Seniori din Elveția, în perioada 4-11 mai.

Un alt sportiv al secției, Radu Milea va reprezenta România la Campionatul Mondial de Ultramaraton care va avea loc pe data de 12 mai în Spania.

De asemenea, având în vedere rezultatele obținute în ultima perioadă, Ionuț Zincă va face parte, cel mai probabil, atât din lotul României pentru Campionatele Mondiale de Orientare care se vor desfășura în luna august în Letonia cât și din loturile naționale pentru Campionatul European și cel Mondial de alergare montană

“Rezultatele sportivilor mă fac și pe mine să fiu mândru deși meritele sunt doar ale lor. Fiind alături de ei și cunoscându-le atât munca în antrenamente cât și greutățile vieții cotidiene nu pot decât să le mulțumesc că au ales să fim parte a aceleiași echipe“, a spus Marius Anghel, responsabil al secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, într-un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in cel mai scurt timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.