Administrație

Numărul centrelor pentru copiii defavorizaţi, dublat de la debutul unui proiect al Asociației Filantropia Ortodoxă

Numărul centrelor înfiinţate printr-un proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia pentru copiii care, din cauza sărăciei, se află în pericol să abandoneze şcoala s-a dublat în cei trei ani de la debutul programului, ajungând de la 12 la 24. Informațiile au fost prezentate, joi, într-o conferinţă la care a participat şi arhiepiscopul Irineu.

Astfel, dacă în perioada 2015-2016 au fost înfiinţate şapte centre de prevenire a abandonului şcolar, în fiecare din acestea 24 de copii primind câte o masă caldă şi ajutor la efectuarea temelor, şi cinci centre de zi, în anul şcolar 2017-2018 numărul total al acestora a ajuns la 24.

Totodată, a crescut exponenţial şi numărul beneficiarilor, copii care se confruntă cu probleme sociale şi carenţe educaţionale, respectiv de la 293 la 646.

Copiii sunt sprijiniţi să nu abandoneze şcoala şi să îşi continue studiile, prevenindu-se, în acelaşi timp, şi abandonul familial. Ei beneficiază de o masă caldă la prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate, care îi ajută să îşi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază în aceste centre şi de consiliere psihologică, de activităţi de dezvoltare personală pentru formarea personalităţii copilului, dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.

„Prevenirea abandonului şcolar” este un proiect ce are la bază o finanţare acordată prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, prin care s-au asigurat 50% din cheltuielile de funcţionare, restul cofinanţării revenind primăriilor din localităţile în care funcţionează centrele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.