Administrație

Negrescu, despre „Crosul Europei”: Este important să arătăm ce se întâmplă cu fondurile europene

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, spune că este important să arătăm partenerilor europeni astfel de obiective care aduc plus valoare atât pentru România, cât şi pentru Europa, în ansamblul său.

„E o competiţie organizată într-un spaţiu realizat cu fonduri europene într-un moment oportun, Mai ales că, zilele acestea, se discută în plan european despre viitorul buget european, este important să arătăm partenerilor noştri ce se întâmplă cu fondurile europene. Iată, avem, practic, fonduri europene care folosesc, care aduc plus valoare atât pentru România, cât şi pentru Europa, în ansamblul său. Dezvoltarea şi protejarea patrimoniului cultural reprezintă o prioritate, anul acesta chiar este Anul Patrimoniului Cultural, aşa că alergăm de «Ziua Europei» într-o cetate istorică de Anul European al Patrimoniului Cultural”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Victor Negrescu (în centrul fotografiei), care a alergat la „Crosul Europei” desfăşurat la Alba Iulia şi la ediţia anterioară, atunci când era europarlamentar, a recunoscut că a vrut să alerge mai repede decât anul trecut, reuşind chiar să obţină un timp mai bun. El a spus despre traseu, desfăşurat în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, care are o formă de stea, că este unul foarte interesant.

„Tot timpul ai senzaţia că se termină şi mai aştepţi încă o dată încă un viraj pentru a termina cursa, dar e chiar foarte frumos şi mă bucur, într-adevăr, că avem oportunitatea să alergăm într-un peisaj atât de inedit. A celebra «Ziua Europei» la Alba Iulia este cu totul şi cu totul special, pentru că aici putem să vorbim de coeziune, aici putem să vorbim de unitate, aici putem să vorbim de ceea ce ar trebui să facem împreună în plan european, pentru că Alba Iulia este un simbol pentru România şi ar putea deveni anul acesta, fiind Centenarul, dar mai ales anul viitor, când deţinem Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, un simbol pentru întreaga Europa, un simbol al coeziunii, al unităţii şi al unui viitor comun”, a declarat Negrescu.

Peste 1.200 de persoane, număr dublu faţă de anul trecut, au alergat vineri, la cea de-a V-a ediţie a „Crosului Europei” de la Alba Iulia, eveniment al cărui start a fost dat de către Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea. Unii dintre competitori au alergat o tură, respectiv aproape trei kilometri, prin Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, iar alţii două ture, însumând astfel aproximativ şase kilometri.

La evenimentul organizat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională „Centru”, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, dotat cu premii în valoare totală de peste 5.000 de euro, inclusiv cu două excursii în Grecia, cu avionul, au alergat şi soţii Margareta şi Emil Sufleţel, ambii de 84 de ani, şi care s-au ţinut de mână în permanenţă pe durata cursei.

De altfel, trofeul competiţiei se numeşte „Suflet European” în onoarea celor doi atleţi veterani din Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.