Sport

Rezultate de excepție ale sportivilor de la CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Național de Haltere: 11 medalii, între care 9 de aur

Sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut unsprezece medalii, între care nouă de aur și două de bronz, la Campionatul Național de Haltere Under-13 și Under-15, desfășurat în perioada 15-18 mai, la Botoșani.

Trei halterofili legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia au obținut nouă medalii de aur, la cele două stiluri – smuls și aruncat –, dar și la total, iar al patrulea sportiv a obținut două medalii de bronz, la aruncat și la total.

Medaliații sunt:
– Pânzaru Irimia Nicușor (12 ani), categoria 50 de kilograme, 3 medalii de aur;
– Vâlcu Nicu Alexandru, (12 ani) categoria 56 de kilograme, 3 medalii de aur;
– Năstase Robert Ionuț, (12 ani) categoria +56 de kilograme, 3 medalii de aur;
– Irimia Andrei Iulian, (15 ani) categoria 77 de kilograme, două medalii de bronz.

Sportivii au fost însoțiți la Botoșani de antrenorul Ioan Frățilă, care a declarat că elevii trebuie susținuți în continuare și felicitați pentru rezultatele lor.

„Sunt rezultate cel puțin pozitive. Putem spune fără ezitare că micul Club Unirea din Alba Iulia a realizat ceva foarte important. Nu vrem să ne culcăm pe o ureche și să ne bucurăm prea mult, dar acum este momentul să transmitem felicitări copiilor”, a spus profesorul Ioan Frățilă.

La rândul său, directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, a declarat că următoarea competiție importantă de haltere, Campionatul Național Under-17, se va desfășura la Alba Iulia în perioada 19-23 iunie.

„În primul rând vreau să-i felicit pe sportivi și deopotrivă pe antrenorul Ioan Frățilă. Aceste rezultate demonstrează încă o dată că la Clubul Sportiv Unirea se muncește. În al doilea rând mă văd nevoit să subliniez că fără susținere financiară este foarte greu să atingem cele mai înalte culmi ale performanței, iar sprijinul din partea mediului de afaceri, pentru echipamente, deplasări la competiții sau cantonamente și chiar baza pentru antrenament, este oricând binevenit”, a spus Corneliu Mureșan.

La haltere există două stiluri: smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă) și aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.