Educație

Lotul Colegiului militar din Alba Iulia, prima poziţie la Olimpiada de vară a Sportului Militar Liceal

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a ocupat prima poziţie în clasamentul general al Olimpiadei de vară a Sportului Militar Liceal, ajunsă la cea de-a 46-a ediţie şi desfăşurată, pe durata a patru zile, în „Oraşul Marii Uniri”.

Atletism, baschet, handbal, tenis de masă, volei, tir şi triatlon (tragere, aruncarea grenadei şi alergare) au fost disciplinele la care au concurat loturile celor patru colegii militare din România.

Festivitatea de închidere a competiţiei a avut loc joi, pe platoul din incinta Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, la eveniment fiind prezent şi şeful Statului Major al Diviziei Infanterie Gemina, colonel Petru Pah.

Loturile din cele patru colegii militare şi-au dus la bun sfârşit datoria de a lupta timp de patru zile pentru a menţine neştirbit prestigiul şcolilor în care au reuşit să dobândească forţa, rezistenţa şi fair-play-ul necesare desfăşurării acestei competiţii, au transmis organizatorii Olimpiadei.

Festivitatea a debutat cu exerciţiul echipei de majorete a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, care le-a adus victorie în cadrul Cupei Majoretelor, ediţia a XVI-a. „Momentul înmânării premiilor a constituit fericirea cea mai mare pentru colegii noştri, fiind răsplătiţi pentru lupta asiduă purtată în cele 4 zile de foc, pentru spectacolul inedit pe care l-au oferit pe câmpul de luptă, pentru sacrificii şi ani de implicare. La finele înmânării premiilor, echipa învingătoare a elevilor albaiulieni a intrat pe mijlocul platoului, formând o mare horă, iar prin urale, aplauze şi intonarea imnului colegiului, elevii şi-au manifestat mândria faţă de aceştia”, se arată într-o postare de pe pagina de facebook a liceului din Alba Iulia.

Primul loc a fost ocupat în clasamentul general de către lotul colegiului din Alba Iulia, urmat de cele ale colegiilor „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, „Dimitrie Cantemir” Breaza şi „Tudor Vladimirescu” Craiova.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.