Administrație

Mircea Hava: „Aşa milog nu m-am simţit în viaţa mea”

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că atunci când a solicitat bani pentru implementarea unor proiecte în Oraşul Marii Uniri în acest an aniversar s-a simţit, din cauza atitudinii guvernanţilor, „milog”.

„Parcă nu se împlinesc, în 1 Decembrie 2018, o sută de ani de Ţară, de România. (…). Poate unii nu doresc şi, în general, văd că cei cărora nu le prea pasă de chestiunea asta sunt cei din Republica Teleorman şi din partea aia. Eu nu cred că pot să gândească aşa. Cred că e o dovadă de delăsare. I-am scris o scrisoare doamnei prim-ministru. Ce să fac? Mă cere în audienţe. (…). În orice caz, aşa mizerabil, nu, milog, nu m-am simţit în viaţa mea. Să mă duc să cer ceva şi să vreau ceva pentru suta de ani a României. Mi se pare grotesc, o chestiune ieşită din orice tipar. Nu cer nimic, decât legat de treaba asta. (…). Nu au decât să facă chermeze şi meciuri la Bucureşti, să mănânce mititei de 1 Decembrie, noi ştim să ne simţim bine şi fără ei”, a spus Mircea Hava.

Primarul a menţionat că va prezenta mai multe detalii săptămâna viitoare.

În privinţa Monumentului Unităţii Naţionale, Hava a precizat că, din informaţiile sale, sculptorul Mihai Buculei a fost de acord cu semnarea contractului, urmând ca săptămâna viitoare acesta să fie parafat şi de ministrul Culturii, George Ivaşcu.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul a alocat 18,8 milioane de lei pentru construcţia monumentului la Alba Iulia şi a punerii în valoare a obiectivului. Monumentul ar urma să aibă 22 de metri înălţime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.