Social

Un agent de asigurări încheia asigurări pe care nu le înregistra. Prejudiciul: aproape 54.000 de lei

Un agent de asigurări din Alba Iulia a fost reţinut de poliţişti, fiind bănuit că, prin comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, ar fi creat un prejudiciu de aproape 54.000 de lei, potrivit unui comunicat postat joi pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminlalităţii Economice din cadrul IPJ Alba a rezultat că, în perioada august 2014 – februarie 2018, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, ar fi încheiat, în fals, două poliţe de asigurare obligatorie şi 6 poliţe de asigurare facultativă aferente unor imobile, fiecare cu valabilitate de un an, pe care nu le-ar fi înregistrat în bazele de date ale asiguratorului.

Totodată, pe numele aceleiaşi persoane, bărbatul ar fi întocmit, în fals, un număr de două poliţe de asigurare RCA, în care a consemnat termenul de valabilitate de un an, dar pe care le-a înregistrat în evidenţele asiguratorului pe o perioadă de 30 zile.

În activitatea infracţională, bărbatul s-ar fi folosit de formulare de poliţe de asigurare şi chitanţe fictive, ce purtau însemnele unei societăţi de asigurări, creând, astfel, aparenţa legalităţii operaţiunilor efectuate. Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul şi în biroul agentului de asigurări, poliţiştii au găsit 158 de poliţe de asigurări falsificate.

Prejudiciul estimat, rezultat din comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri oficiale, este de 53.886 de lei, menţionează sursa citată.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale, identificarea tuturor victimelor şi recuperarea prejudiciilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.