Social

Sute de participanți la Crosul Național „Ziua Olimpică”

Sute de copii şi tineri, dar şi câţiva atleţi veterani au alergat miercuri la Crosul Naţional „Ziua Olimpică”, ajuns la cea de-a XXXI-a ediţie, desfăşurat în Cetatea Alba Carolina, eveniment la care primii clasaţi au fost recompensaţi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român cu premii ca trotinete, biciclete sau steppere.

„Nu pot decât să fiu fericită că aceşti copii au fost în număr foarte mare. Vreau să-i felicit pe copii, pe părinţi, pe profesori, că au reuşit să-i aducă pe copii să facă puţină mişcare şi să se simtă bine. (…) În primul rând este vorba de mişcare, mişcare şi de sănătate. Important nu este să facem sport de performanţă, important este să facem mişcare, să fim cât mai sănătoşi şi să fim alături de oameni cu care să colaborăm şi să petrecem cât mai mult timp împreună”, a afirmat directorul Academiei Olimpice Române, Simona Amânar-Tabără.

Fosta gimnastă a apreciat ca „deosebit” locul în care s-a desfăşurat crosul, şi anume, Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, opinând că „mulţi şi-ar dori un asemenea spaţiu pentru o astfel de competiţie”.

Startul crosului a fost dat, alături de Simona Amânar-Tabără, şi de preşedintele Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu.

Toţi cei peste 700 de participanţi au primit tricouri şi medalii cu însemnele olimpice şi diplome de participare din partea CIO.

COSR a oferit 30 de premii, pentru câştigătorii clasaţi pe primele trei locuri la fiecare categorie, constând în cupe, biciclete, trotinete, steppere, rachete de tenis şi seturi mingi de tenis.

Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani şi 9 şi 11 ani au alergat pe o distanţă de 600 de metri, iar cei între 12 şi 14 ani, 15 şi 19 ani şi peste 20 de ani au avut un traseu în lungime de 2.700 de metri.

Printre alergători s-au aflat şi soţii Margareta şi Emil Sufleţel, ambii de 84 de ani, care s-au ţinut de mână în permanenţă pe durata cursei, aşa cum de altfel procedează la fiecare competiţie la care participă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.