Social

Concurs dedicat celor mai puternici pompieri militari

Un pompier din Alba, Mihai Avram, şi un altul din Covasna, Gheorghe Bularcă, sunt cei mai „puternici” pompieri militari din România, ei obţinând cele mai bune rezultate la ediţia naţională a unui concurs organizat, joi şi vineri, în Alba Iulia. La concurs au participat 84 de angajaţi din cadrul a 32 de inspectorate pentru situaţii de urgenţă.

Probele au fost adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor. Concurenţii au avut de susţinut două probe practice, cu aparat de respirat şi fără aparat de respirat, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Cei 84 de pompieri militari, proveniţi de la 32 de inspectorate, au participat la competiţie în mod individual.

La categoria sub 35 de ani, „cel mai puternic pompier” a fost declarat plutonier major Mihai Avram, de la ISU Alba, el fiind urmat de un coleg de inspectorat şi de un pompier de la ISU Sibiu. Plutonier major Gheorghe Bularcă, de la ISU Covasna, a fost desemnat „cel mai puternic pompier” la categoria peste 35 de ani. Următoarele două locuri pe podium au fost ocupate de pompieri din Harghita şi Bacău.

Concurenţii au fost răsplătiţi, pe lângă medalii, diplome şi cupe, şi cu bani şi accesorii pentru pompieri oferite de Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România şi Asociaţia CTIF din România.

La festivitatea de premiere a fost prezent şi prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Daniel Marian Dragne.

Concursul „Cel mai puternic pompier” a fost organizat de către ISU Alba, Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România şi Asociaţia CTIF din România, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Competiţia are ca obiective dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari, au menţionat reprezentanţii ISU Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.