Sport

A început Campionatul Național de Haltere Under 17 de la Alba Iulia

Circa 100 de sportivi din toate colțurile țării participă de marți până vineri la Alba Iulia, la Campionatul Național de Haltere Under 17, ce se desfășoară în sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918”, pe mai multe categorii, la masculin și feminin.

Campionatul Național de Haltere Under 17 a început, marți, de la ora 16.00. Sportivii au venit în Orașul Marii Uniri de luni, zi în care au avut loc doar antrenamente.

Miercuri, joi și vineri întrecerile încep după ora 11.00 și se organizează pe parcursul întregii zile, cu pauze. Festivitatea de premiere, la fiecare categorie, va avea loc vineri.

Întrecerile se organizează pe categorii, de la 48 de kilograme până la plus 90 de kilograme – la feminin, respectiv de la 56 de kilograme până la plus 105 kilograme – la masculin. Intrarea este liberă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a primit, marți, la ședința tehnică de validare a Campionatului Național de Haltere – Under 17, o distincție din partea Federației Române de Haltere, pentru sprijinul acordat la dezvoltarea acestui sport pe plan local și național. Distincția a fost înmânată directorului Corneliu Mureșan.

„Am început ziua cu emoția stârnită de surpriza făcută de președintele Federației Române de Haltere, domnul Nicu Vlad și secretarul și sufletul acestei federații, domnul Alexandru Pădure, care mi-au înmânat o frumoasă distincție ca semn de mulțumire că un campionat național se desfășoară după 10 ani din nou la Alba Iulia”, a spus directorul CS Unirea, Corneliu Mureșan.

[box type=”info”]Peste 200 de sportivi sunt așteptați la Alba Iulia la Campionatul Național de Haltere Under 17[/box]

Prima zi a Campionatului Național de Haltere Under 17 a avut loc chiar în ziua în care sportivul Andrei Socaci, din județul Alba, laureat cu medalia de argint la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles din 1984, împlinește vârsta de 52 de ani. Diplomele ce se vor acorda la această ediție vor avea imprimate imaginea sportivului Andrei Socaci, ca semn de recunoaștere și apreciere pentru performanțele sale.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze în Orașul Marii Uniri o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă pe care o are la activ – atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă. Până în prezent au avut loc campionate la marș și powerlifting, iar organizarea unui campionat de judo este imposibilă din cauza lipsei unei săli polivalente, criteriu impus de federația română de profil.

Secția de Haltere a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia s-a înființat în 1974, odată cu clubul, iar de atunci și până în prezent sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale și circa 10 medalii la cele internaționale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.