Social

Arhiepiscopul Irineu, la un parc de aventură alături de copiii din așezămintele sociale din Alba Iulia

Copiii din aşezămintele sociale din Alba Iulia au petrecut joi câteva ore, alături de arhiepiscopul Irineu, în Parcul de Aventură „Dynamis”, care funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Primărie.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, copiii ocrotiţi în Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Ierarh Nicolae”, Centrul de Zi „Sfânta Cuvioasă Parascheva” şi Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” au participat la o activitate extraşcolară din seria celor pregătite de centrele sociale pe perioada vacanţei de vară.

Echipaţi cu echipamentul corespunzător de alpinism, copiii au parcurs diverse trasee, în funcţie de vârstă şi înălţime.

Arhiepiscopul Irineu le-a adresat copiilor câteva îndemnuri de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv şi cu folos spiritual şi i-a sfătuit să găsească un echilibru între studiu şi activitatea sportivă, dându-le exemplu dictonul „mens sana in corpore sano”.

Parcul de aventură „Dynamis”, înfiinţat în toamna anului 2013, cu binecuvântarea arhiepiscopului Irineu, este o componentă a Centrului de dezvoltare personală Dynamis şi funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Primăria Municipiului Alba Iulia. Este organizat pe cinci module, adresate în principal celor peste 1.000 de copii şi tineri din centrele sociale şi educaţionale ale Eparhiei de Alba Iulia.

„Atelierele educaţionale din cadrul parcului urmăresc dezvoltarea armonioasă a copiilor şi a tinerilor în deplin acord nevoile lor psihologice (autocunoaştere, comunicare intrapersonală, dezvoltarea inteligenţei emoţionale, cognitive, relaţionale) şi în raport de corelativitate cu formarea duhovnicească, dezvoltarea personală fiind înţeleasă, de fapt, ca dobândire a virtuţilor creştine: curajul, stăpânirea de sine, înţelepciunea, dreptatea, credinţa, nădejdea şi dragostea. Activităţile desfăşurate aici permit copiilor şi tinerilor care întâmpină dificultăţi sau performanţe scăzute pe diferite planuri să descopere noi abordări practice ale acestora. În cadrul atelierelor, pot identifica, pot conştientiza şi pot depăşi diferite bariere de dezvoltare”, a precizat managerul de formare al Centrului de training Dynamis, Bianca Elena Matei.

Situat pe Dealul Mamut din Alba Iulia, Parcul de Aventură „Dynamis” a devenit un important punct de atracţie şi de dezvoltare personală şi pentru alte mii de copii şi tineri din Alba Iulia şi din alte oraşe din ţară. Parcul pune la dispoziţie patru trasee cu diferite grade de dificultate, alcătuite din elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, atelier de tir cu arcul, două slackline-uri, tiroliene, precum şi echipamente de protecţie şi siguranţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.