Social

Au alergat pentru construirea unui parc de joacă în Roșia Montană

Un maraton, un semimaraton, un cros şi o cursă dedicată copiilor vor avea loc sâmbătă în Roşia Montană, în cadrul unui eveniment sportiv, ecologic, social şi cultural-istoric, prilej cu care participanţii au fost invitaţi să alerge şi pentru susţinerea intrării sit-ului în Patrimoniul UNESCO.

O parte din taxa de participare va fi alocată pentru o cauză socială, respectiv pentru construirea unui parc de joacă pentru elevii Şcolii Gimnaziale din Roşia Montană, potrivit unui comunicat transmis Agepres de către organizatori.

Cea de-a VI-a ediţie a „Roşia Montană Marathon”, eveniment organizat de Asociaţia Pachamama România, cuprinde în acest an, pe lângă cele patru curse tradiţionale – maraton (43,82 kilometri), semimaraton (26,58 kilometri), crosul de 10 kilometri şi Cursa Copiilor, şi Drumeţia Interconectivităţii (7 kilometri la pas).

Ca şi la ediţiile precedente, startul curselor va fi dat, potrivit organizatorilor, de către Constantina Diţă, fostă campioană olimpică la maraton.

Programul “Roşia Montană Marathon” cuprinde şi alte activităţi, respectiv o proiecţie de film despre istoria Roşiei Montane, un simpozion, un atelier de creaţie pentru copii, o cursă cu obstacole şi una de biciclete, vizite la Galeriile Romane, un spectacol de muzică şi dansuri populare, un concert de folk şi un foc de tabără.

Cauza socială a maratonului din acest an o reprezintă construirea unui parc de joacă pentru copiii din Roşia Montană. Astfel, 7% din taxa de participare se va constitui în contribuţie pentru realizarea acestei cauze, menţionează comunicatul citat.

La ediţia de anul trecut au participat circa 180 de persoane, cel mai în vârstă având 84 de ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.