Social

Zeci de gospodării inundate în municipiul Alba Iulia

Captură Youtube

Zeci de gospodării din Alba Iulia au fost inundate vineri după-amiază în urma unor ploi abundente, iar apa a ajuns în unele intersecţii şi la 20-30 de centimetri, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Este pentru a patra oară în ultima lună când sistemul de canalizare din Alba Iulia nu a putut prelua în întregime apa pluvială, în urma precipitaţiilor abundente, iar nivelul apei a ajuns pe carosabil în anumite zone şi la peste 20 de centimetri.

Potrivit ISU Alba, se acţionează cu autospeciale de intervenţie şi motopompe pentru scoaterea apei din 30 de gospodării – case, pivniţe, curţi, din cartierele Bărăbanţ, Miceşti şi Pâclişa.

Judeţul Alba se află vineri sub atenţionare meteo de cod galben şi, punctual, în zonele Cugir şi Şugag sub atenţionare de cod portocaliu.

În urmă cu exact o săptămână, au fost inundate în mai multe localităţi din apropiere de Alba Iulia peste 400 de case/dependinţe, iar 40 de autoturisme au fost distruse după ce au fost luate de apele umflate ale unor pârâuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.