Administrație

Ministrul de Interne promite că va accesa Fondul de solidaritate

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a anunţat că, după o evaluare a situaţiei zonelor afectate în urma ploilor abundente, la nivel guvernamental va fi accesat Fondul de solidaritate.

„Am vorbit cu premierul. Pentru că sunt elemente de infrastructură afectate vom accesa de la nivel guvernamental Fondul de solidaritate însă pentru asta trebuie să avem mai întâi gata evaluarea acestor pagube pentru că trebuie să transmitem o solicitare exactă a nevoilor noastre. De aceea insistam să facem această evaluare în regim de urgenţă imediat ce condiţiile meteo o să permită. În ceea ce priveşte mecanismul de protecţie civilă, acesta se poate accesa numai pentru situaţiile în care autorităţile naţionale nu pot face faţă, accesul la acest mecanism făcându-se în general atunci când sunt situaţii catrastrofale”, a afirmat sâmbătă Carmen Dan în cadrul comandamentului de inundaţii în sistem de videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice de ploi abundente.

[box type=”info”]Inundațiile din Alba. Ioan Dîrzu, întrebări către premierul Viorica Dăncilă și ministrului Carmen Dan[/box]

Ministrul a subliniat că şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se află în zona Moldovei unde verifică la faţa locului situaţia şi va raporta direct la nivelul Conducerii ministerului.

Carmen Dan a solicitat ca tot personalul de la nivelul prefecturilor să fie pe teren.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.