Sănătate

Donald Trump, luat peste picior de J.K. Rowling pe Twitter după ce s-a lăudat că este scriitor

Autoarea britanică de succes J.K. Rowling, creatoarea seriei Harry Potter, a postat mai multe comentarii ironice pe Twitter ca răspuns la un mesaj al preşedintelui SUA, Donald Trump, în care acesta se lăuda că este scriitor, relatează joi EFE.

Autoarea britanică a ţinut să semnaleze şi o greşeala de ortografie făcută de preşedintele Trump în mesajul său, care a fost şters de pe contul său şi înlocuit cu o versiune corectată câteva ore mai târziu.

„După ce am scris mai multe cărţi cu super vânzări şi m-am mândrit oarecum cu abilitatea mea de a scrie, trebuie să mărturisesc că Fake News (mass-media care răspândesc ştiri false) au plăcerea de a-mi scruta constant tweet-urile în căutare de greşeli”, a publicat preşedintele.

„Într-adevăr, Donald Trump este cel mai bun scriitor de pe Terra”, a scris ironic Rowling, care a precizat că cineva „i-a explicat” probabil preşedintelui cum se scrie cuvânt a scruta în engleză – „pore” – pe care şeful statului l-a scris greşit, „pour”, pe Twitter.

Răspunzându-i unui utilizator care i-a reproşat lui Rowling că îl critică pe preşedinte, scriitoarea i-a replicat că niciodată nu va sprijini „un fanfaron autoritar care este prea prost pentru a-şi da seama cât de prost este”.

Preşedintele republican a publicat mai multe cărţi sub semnătura sa, printre care „Trump: The Art of the Deal” (1987) şi „Trump: How to Get Rich” (2004).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.