Social

Autoritățile din Alba vor distribui var cloros pentru dezinfecția fântânilor, în localitățile afectate de inundații

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Instituției Prefectului Alba se vor deplasa, vineri, în localitățile afectate de inundațiile din ultima perioadă, pentru a distribui trei tone de var cloros persoanelor afectate de inundații, utile pentru dezinfecția fântânilor. De asemenea, specialiștii în sănătate publică vor acorda îndrumare, sprijin și asistență în vederea unei dezinfecții corecte.

În urma consultărilor pe care DSP le-a avut, după inundații, cu Instituția Prefectului Alba, s-a decis achiziționarea a trei tone de var cloros și distribuirea acestuia către persoanele afectate de inundații, având în vedere că este foarte util pentru dezinfecția fântânilor.

„Consumul de apa din fântânile afectate de inundații este interzis. Acestea vor fi curățate, salubrizate, dezinfectate, iar apoi apa va fi analizată prin laboratoarele DSP Alba. Până în momentul în care apa devine corespunzătoare, lucru dovedit de analizele de laborator, se va consuma apa îmbuteliată, apa adusă în cisterne din zonele neafectate sau apa fiartă și răcită. De asemenea, precizăm că apa a cărei calitate a fost afectată, din cauza inundațiilor, nu poate fi folosită pentru spălatul vaselor, spălatul pe dinți, spălatul pe mâini, spălarea alimentelor și pregătirea hranei”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

„De la primele inundații din această vară am fost alături de oamenii afectați și am încercat să-i sprijin cu toate resursele pe care Instituția Prefectului le are la dispoziție. În continuare, alături de reprezentanții DSP Alba, vrem să fim alături de persoanele care în această perioadă au avut de suferit”, a spus prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai.

La recepția varului cloros, reprezentanții DSP și ai Instituției Prefectului se vor întâlni cu reprezentanții autorităților locale din zonele afectate, care vor oferi sprijin în vederea distribuirii acestuia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.