Sănătate

Germania, Italia şi Austria promit mai multe eforturi pentru a asigura securitatea la graniţele UE

Miniștrii de interne ai Germaniei, Horst Seehofer, al Italiei, Matteo Salvini și cel al Austriei, Herbert Kickl, la întâlnirea informală de la Innsbruck, din 12 iulie 2018

Germania, Italia şi Austria intenţionează să coopereze mai strâns pentru a face „ordine” în situaţia actuală a migraţiei din Uniunea Europeană, au afirmat, joi, la Innsbruck, miniştrii de interne ai celor trei ţări, relatează dpa.

„În mod clar, scopul este de a face Europa să schimbe viteza”, a spus ministrul de interne Matteo Salvini reporterilor după discuţii cu omologii săi german şi austriac Horst Seehofer şi Herbert Kickl, cu prilejul unei reuniuni a miniştrilor de interne din UE care are loc la Innsbruck, în Austria.

Potrivit ministrului Salvini, priorităţile trebuie să fie: protejarea graniţelor externe ale UE, acordarea de sprijin pentru ca migranţii să nu ajungă în Europa, trimiterea migranţilor respinşi în ţările lor şi sprijinirea operaţiunilor de salvare ale Libiei în Marea Mediterană.

„Am fost de acord că vrem să facem ordine în legătură cu acest subiect, deoarece tulburarea a predominat prea mult timp”, a spus ministrul german Seehofer.

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene se reunesc joi, în cadru informal, în oraşul austriac Innsbruck pentru a analiza mai detaliat ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranţi.

Acordul convenit de liderii statelor UE în luna iunie include propunerea de creare a unor centre de debarcare în regiuni precum Africa de Nord pentru migranţii salvaţi în Marea Mediterană, precum şi înfiinţarea unor centre de primire pe teritoriul european.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.