Economie

Incendiu la o bandă transportoare a HS Sebeș. Conducerea promite o investigație

Conducerea Holzindustrie Schweighofer (HS) Sebeş va efectua „o investigaţie completă” a cauzelor care au dus la izbucnirea incendiului produs vineri la una din benzile transportoare de pe platforma fabricii, potrivit unei declaraţii de presă remisă Agerpres.

„Vom efectua o investigaţie completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului şi vom lua toate măsurile necesare de îmbunătăţire aşa încât, pe viitor, să prevenim orice astfel de evenimente nedorite. Siguranţa angajaţilor este prioritatea nr. 1 a firmei noastre”, a declarat, potrivit sursei citate, directorul HS Sebeş, Emil Pop.

Conform declaraţiei de presă, echipa internă de pompieri a acţionat potrivit planurilor de intervenţie de urgenţă.

„Tot conform planului de intervenţie, au fost anunţaţi şi pompierii militari, care au sosit la faţa locului şi au coordonat localizarea şi lichidarea incendiului”, mai arată sursa citată.

Un incendiu a izbucnit vineri după-amiaza la un elevator din incinta platformei HS din Sebeş.

„Garda Sebeş intervine cu două autospeciale, o ambulanţă SMURD şi opt subofiţeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un elevator aparţinând unei societăţi comerciale de prelucrare a lemnului din Sebeş”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeş. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuţi şi Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti, în care lucrează 3.000 de oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.