Social

Managerul Sălii Transilvania din Sibiu și vicepreședintele Federației de Taekwondo pedalează până la Cluj, în cadrul campaniei ECO Ambasadori

Managerul Sălii Transilvania din Sibiu, Adrian Bibu, a decis să se alăture campaniei ce susține transportul alternativ – ciclismul – și va fi, în acest an, Ambasador ECO la Electric Castle.

Acesta a pornit, în această dimineața, într-o cursă de 280 de kilometri, pe bicicletă, alături de prietenul său, Ciprian Banea, vicepreședintele Federației Române de Taekwondo, și urmează să ajungă miercuri la Cluj.

Mișcarea ECO Ambasadori se află la a IV-a ediție și își propune să promoveze cât mai eficient bicicletele ca obiectiv de interes național. Campania este inițiată și coordonată de organizația MaiNoi pentru Electric Castle, astfel că ECO ambasadorii vor ajunge la castelul Banffy, locul unde se desfășoară festivalul. Bicicliștii vor ajunge la castel chiar în ziua în care va debuta cea de-a șasea ediție a Electric Castle, festivalul urmând să se desfășoare pe parcursul a cinci zile, între 18-22 iulie.

Ideea de schimbare pe care vrea să o promoveze campania l-a convins și pe directorul Sălii Transilvania să pedaleze până la Cluj și să ajute la sensibilizarea opiniei publice și a autorităților privind utilizarea bicicletei ca un obiectiv de interes național. În plus, Adrian Bibu își dorește ca prin această acțiune să atragă atenția și asupra încălzirii globale.

„Am hotărât să devin ECO ambasador în cadrul Festivalului Electric Castle în principal pentru a transmite un mesaj: trebuie să reducem impactul nostru asupra planetei. O dată în plus demonstrăm că sportul și protejarea mediului merg mână în mână pentru că renunțarea la mașină în favoarea bicicletei înseamnă mai puține noxe și mai multă sănătate. În Sibiu, dar și în România în general avem nevoie să promovam și să alegem mijloacele de transport alternative”, a declarat managerul Sălii Transilvania.

„Participarea mea la această campanie reprezintă un mesaj către autorități, pentru a dezvolta infrastructura, trasee pentru bicicliști și pentru a oferi cât mai multă informare către șoferi asupra atenției sporite la bicicliști ca participanți la traficul rutier. Particip cu bucurie, sportul și muzica adună oameni și nu dezbină! Hai România, 100 ani!”, a declarat vicepreședintele Federației Române de Taekwondo.

Adrian Bibu și Ciprian Banea vor ajunge miercuri, la ora 16, la Cluj-Napoca. De acolo vor pedala cu restul ECO Ambasadorilor până în Bonțida, la castelul Banffy.

Pe parcursul călătoriei, ECO ambasadorii vor vorbi despre importanța bicicletei și despre schimbările care au loc pentru ca ciclismul să devină oficial mijloc de transport alternativ în România. Legea bicicletei prevede adoptarea unei strategii naționale ce include modificări are legislației rutiere, urbanistice, fiscale și nu numai. Printre aceste modificări se numără: integrarea cicliștilor în comitete consultative, o mai bună definire a benzilor pentru biciclete, reducerea vârstei minime de cliclism la 14 ani, obligativitatea definirii distanței minime de siguranță de depășire a unui ciclist, reducerea amenzilor pentru cicliști, instruirea șoferilor, mai multe locuri de parcare pentru biciclete, reducerea taxelor de ciclism.

Sala Transilvania din Sibiu este un serviciul public aflat în subordinea Consiliului Judetean Sibiu care operează o sală multifuncțională cu 1850 locuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.