Administrație

Delegaţie moldoveană, în vizită la obiective finanțate cu fonduri europene în Regiunea Centru

O delegaţie a membrilor comisiilor de specialitate de pe lângă Comitetul Regional de Dezvoltare al Regiunii Centru, Republica Moldova, a vizitat, pe durata a patru zile, mai multe obiective şi proiecte Regio din Regiunea Centru, respectiv din Alba, Braşov, Covasna, Mureş şi Sibiu.

Vizita a fost organizată în baza parteneriatului dintre Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru-România şi ADR Centru-Moldova, cu implicarea directă a GIZ Moldova, pentru 30 de reprezentanţi de nivel ministerial, de raion şi din cadrul administraţiei comunale. Aceştia au fost însoţiţi de reprezentanţi ai ADR Centru din Republica Moldova, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de către ADR Centru – România.

În Alba, delegaţia moldoveană a urmărit impactul socio-economic al implementării proiectelor de reabilitare a principalelor străzi care converg spre centrul municipiului Alba Iulia, dar şi rezultatele valorizării, cu resurse europene, a Cetăţii Vauban din municipiul reşedinţă al judeţului. „Pe de altă parte, în colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba, au fost discutate activităţile operaţionale şi administrative concrete desfăşurate de mediul public pentru eficientizarea consumului de energie şi de management al deşeurilor, cu aplicabilitate la Centrul de Management Integrat al deşeurilor din comuna Galda de Jos, iar împreună cu specialiştii de la operatorul SC Apa CCTA s-au analizat datele privind realizarea şi funcţionarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă”, se precizează în comunicatul ADR.

La Alba Iulia a fost organizată şi o dezbatere comună privind procesul de dezvoltare regională, comparativ, în România şi Republica Moldova, cooperarea inter-regională în domeniile prioritare şi rolul economiei circulare în procesul de specializare inteligentă regională. „Participarea reprezentanţilor mediului public şi a responsabililor din domeniul administraţiei locale din România la această vizită de lucru a fost importantă pentru că a asigurat transferul de experienţă şi bune practici către factorii de decizie şi execuţie din Republica Moldova”, apreciază sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.