Administrație

Spitalul din Blaja făcut investiții de peste 1,7 mil. lei din veniturile proprii

Spitalul Municipal Blaj a realizat în acest an, din venituri proprii, investiţii în aparatură în valoare de peste 1,7 milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis presei vineri.

„Acestea sunt cele mai importante investiţii făcute în ultimii 15 ani la Spitalul Municipal Blaj din venituri proprii. Meritul aparţine exclusiv personalului medical, medici şi asistenţi medicali, care, în urma serviciilor contractate şi realizate cu Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Alba, au reuşit, şi prin acest mod, să întoarcă în beneficiul pacienţilor serviciile medicale prestate. Aceste investiţii vor duce cu siguranţă la creşterea calităţii actului medical în spitalul nostru”, a afirmat, potrivit sursei citate, managerul Spitalului Municipal Blaj, Iacob Suciu.

Una dintre cele mai importante investiţii o reprezintă, potrivit comunicatului, achiziţionarea unui aparat laparoscopic, în valoare de peste 361.000 de lei, care permite medicilor secţiei chirurgie să efectueze, începând din luna iulie, operaţii cu laser, care scurtează şi simplifică, din toate punctele de vedere, intervenţiile chirurgicale.

„Avem un colectiv tânăr, care este interesat de aceste tehnici, sunt tehnici laparoscopice cu foarte multe avantaje în ceea ce priveşte chirurgia generală, pacienţii beneficiază de incizii relativ mici, trauma pacientului este mult mai redusă, le fel stând situaţia şi în cazul complicaţiilor şi a zilelor de spitalizare post-operatorii”, a spus directorul medical, Mihai Nemeţi.

În afara aparatului laparoscopic, s-au mai achiziţionat un aparat de radiologie mobil pentru ortopedie, o masă de operaţie pentru ortopedie, o staţie de oxigen medicinal, un aparat biochimie pentru ioni, un aparat electroforeză automat şi un analizor automat coagulare sânge. De asemenea, au mai fost achiziţionate trei tărgi hidraulice pentru Secţia UPU şi o lampă scialitică şi urmează să fie cumpărate un depărtător abdominal şi un aspirator chirurgical, iar pentru secţia Pediatrie un detector de vene şi un monitor funcţii vitale.

Investiţii s-au efectuat şi în infrastructură. Astfel, a fost reamenajat spaţiul fostei centrale termice, în care se va muta farmacia spitalului, conform noilor norme de autorizare, şi a mai fost achiziţionată o centrală telefonică nouă, se mai menţionează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.