Administrație

Amenzi de peste 28.000 de lei aplicate unor șoferi de vehicule de transport persoane și marfă

Amenzi în valoare totală de peste 28.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii rutieri din Alba în cadrul unei acţiuni de control care a vizat autovehicule de transport marfă şi vehicule destinate transportului public de persoane, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

În total, au fost verificate 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 232 de autovehicule de transport marfă, iar pentru abaterile constatate s-au aplicat 150 de amenzi, în valoare de peste 28.000 lei, menţionează sursa citată. Activitatea de control s-a desfăşurat pe parcursul a şapte zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, au fost verificate 232 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 117 de conducători de asemenea vehicule, din care 45 pentru viteză excesivă, 32 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 10 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 100 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate, 33 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 8 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, unul pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, precizează IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.