Administrație

Internatul Colegiului „Octavian Goga” Miercurea Ciuc, reabilitat energetic cu fonduri de 3,1 milioane lei

Internatul Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc va fi reabilitat termic printr-un proiect cu fonduri europene, în valoare totală de peste 3,1 milioane de lei. Contractul de finanţare a fost semnat marţi, la Alba Iulia, de către directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, şi primarul municipiului, Raduly Robert Kalman.

Estimat a se finaliza în octombrie 2019, proiectul are o valoare totală de peste 3,1 milioane de lei, din care peste 2,1 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile, alocate prin Programul Regio. Banii se vor investi în instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice policristaline pe acoperiş, în lucrări de reabilitare termică a clădirii, în reabilitarea sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum, în instalarea unui sistem de ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, precum şi a unor corpuri de iluminat pe bază de LED.

Creşterea consumului anual de energie finală din surse regenerabile, reducerea consumului anual specific de energie primară din surse neregenerabile şi diminuarea emisiei de dioxid de carbon a clădirii, cu peste 30% faţă de consumul actual, reprezintă rezultatele ce vor fi atinse la finalizarea proiectului.

De beneficiile proiectului vor beneficia, în primul rând, cei aproximativ 70 de elevi cazaţi anual în internat, personalul administrativ şi medical.

Potrivit reprezentanţilor ADR Centru, este cel de-al şaptelea proiect contractat pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică a unor clădiri din municipiul Miercurea Ciuc, celelalte şase derulându-se la trei grădiniţe şi trei şcoli generale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.