Social

Căminul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Aghireșu își așteaptă rezidenții | GALERIE FOTO (P)

Căminul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Aghireşu se apropie de finalizarea lucrărilor. Impozanta construcţie este finalizată, lucrările fiind în faza finisajelor. Căminul, realizat cu fonduri europene, este un centru rezidenţial pentru seniori, care va beneficia de o amenajare modernă, fiind special conceput şi organizat pentru a veni în sprijinul beneficiarilor.

Doamna Anca Haiduc, directorul căminului din Aghireşu, spune că acest cămin este astfel proiectat încât să asigure condiţiile corespunzătoare conform standardelor în vigoare şi nevoilor vâstnice. „Cred că este soluţia cea mai potrivită pentru îngrijirea persoanelor vârstnice singure, dar şi cu familie, persoane independente, care îşi doresc să socializeze cu alte persoane de aceaşi vârstă”, spune doamna Haiduc.

Proiectul, astăzi aproape finalizat, are scopul de a oferi rezidenţilor o bătrâneţe senină şi sigură, într un mediu plăcut şi confortabil, sprijiniţi în permanenţă de personal calificat, apt să ofere servicii de calitate.

„Într-un cuvânt, toți rezidenții căminului beneficiază de condiții de cazare și hrană, asistență socială, asistență și îngrijire medicală, asistență religioasă, servicii menajere, socializare și petercere a timpului liber.”

Anca Haiduc | directorul Căminului pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Aghireșu

Astfel, Căminul de la Aghireşu pune la dispoziţie 36 de locuri în camere cu unu sau două paturi, cu baie proprie (care este dotată cu duş, chiuvetă, wc), cu televizor conectat la reţeaua de internet, cu spaţii generoase de socializare şi relaxare, oferind servicii religioase la cerere (de altfel, o biserică se află chiar lângă cămin), cu cabinet medical deservit în permanenţă de asistentele medicale ale căminului, dar şi de medicii de familie din localitate cu care căminul colaborează. Căminul are o curte foarte spaţioasă, amenjată de specialişti pentru a oferi un grad de confort ridicat. Clădirea este situată într o zonă liniştită, cu aer curat.

[box type=”info”]Pentru detalii, sunați la telefon: 0740 097 601 sau trimiteți un mesaj la adresa de e-mail: haiducanca@yahoo.com[/box]

Condiții de eligibilitate

Pentru a deveni rezidenți la Căminul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Aghireşu, doritorii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:

1. Sunt persoane vârstnice în sensul Legii nr. 17/2000 privind asistența socială a persoanelor vârstnice, adică sunt persoane care au împlinit vârsta de pensionare stabilită prin lege, care este de 65 de ani pentru bărbați, 63 de ani pentru femei și 60 de ani pentru persoanele cu statut special (Legea nr. 263/2010, Legea pensiilor);

2. Contribuția lunară este de 2500 de lei;

3. Sunt persoane independente (se deplasează singure, se alimentează și se îmbracă singure, dar care necesită un ajutor regulat pentru activitățile instrumentale ale vieții de zi cu zi);

4. Nu suferă de afecțiuni psihice sau tulburări de comportament care ar periclita buna desfășurare a activității sociale în Cămin.

Căminul dispune de un lift modern pentru cei care se deplasează mai greu sau nu vor să urce și să coboare scările
Imagine dintr-o cameră pentru două persoane
Cele mai multe camere sunt amenajate pentru a primi o singură persoană
Fiecare cameră are propria baie, modern amenajată
Spațiu pentru activități comune

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.