Administrație

Primăria Meteș: Peste 150 de familii riscă să rămână fără lemn de foc. Vinovat ar fi Ocolul Silvic Valea Pianului

Primăria comunei Meteș acuză, printr-un comunicat de presă, Ocolul Silvic Valea Pianului de reavoință, susținând că reprezentanții acestuia împiedică în mod nejustificat transferul administrării fondului forestier al comunei către Ocolul Silvic Sebeș.

„Zeci de familii din comuna Meteș riscă să rămână fără lemn de foc pentru perioada de iarna”, susțin reprezentanții administrației locale. „Motivul îl constituie refuzul Ocolului Silvic Valea Pianului de a participa, în data de 1 august 2018, la procesul de predare a fondului forestier aflat în proprietatea comunei Meteș către Ocolul vecin”, explică cei din Meteș.

Desi Primăria a trimis adrese atât catre Ocolul Silvic Valea Pianului, cât ăi către Primaria comunei Pianu, prin care a solicitat participarea la procesul de predare, a fondului forestier, Ocolul Silvic Valea Pianului a refuzat, invocând „unele motive de ordin juridic, inexistente din punct de vedere al Primariei comunei Metes”.

În aceste condiții, primarul comunei Meteș a decis să-i someze public pe reprezentații Ocolului Silvic să realizeze transferul pădurii în administrarea Sebeșului.

„Îi somăm public pe domnii de la Ocolul Silvic Valea Pianului să participe, în data de 1 august, la predarea Fondului Forestier aparținând comunei Meteș către Ocolul Silvic Sebeș. Sunt convins că a fost doar o neînțelegere și îi aștept pe cei din Pianu să participe democratic, alături și de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj, la aceasta procedură. Nu aș vrea ca cei din comuna Meteș, concetățenii mei, care au depus cereri la Primarie, să rămână fără lemn de foc din cauza unor orgolii. În altă ordine de idei, Primăria Meteș a parafat un contract cu Ocolul Silvic Sebeș și mi se pare absolut firesc să încheiem contracte cu oameni serioși și care nu au probleme juridice” a declarat primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.