Mozaic

Zeci de unioniști, participanți la Marșul Centenarului, vor fi prezenți la comemorarea de la Tabla Buții

Zeci de unionişti din România şi Republica Moldova, care participă la Marşul Centenarului, desfăşurat între Alba Iulia şi Chişinău, vor lua parte luni, la Tabla Buţii, la manifestaţia de comemorare a ostaşilor români din Primul Război Mondial.

„Zeci de unionişti din România şi Republica Moldova au pornit duminică în cea de a şaptea etapă a Marşului Centenar. După ce au parcurs pe jos peste 700 de km din cei 1.300 pe traseul Alba Iulia – Chişinău, aceştia au plecat din localitatea istorică Ceraşu şi urcă spre Tabla Buţii, unde luni vor participa la manifestaţia amplă de comemorare a ostaşilor români din Primul Război Mondial”, a informat Platforma Unionistă Acţiunea 2012, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

La marş, flacăra unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, este purtată sub forma unei ştafete pe o distanţă de 1.300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chişinău.

Marşul Centenarului se va încheia pe 1 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, printr-o manifestaţie stradală.

„Suntem pe urmele eroilor de la 1916 şi avem un singur gând: să împlinim visul înaintaşilor noştri care s-au jertfit pentru apărarea şi reîntregirea neamului românesc – Reunirea”, a declarat preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

A şaptea etapă a marşului se desfăşoară pe traseul Ceraşu – Tabla Buţii – Vama Buzăului – Zagon – Zăbala.

Organizatorii îi invită pe cei care doresc să participe la una dintre etapele marşului să se înscrie la http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.