Social

Ministrul Gavrilescu promite un autolaborator mobil de măsurare a calității aerului

Judeţul Alba va dispune până la sfârşitul anului de un autolaborator mobil de măsurare a calităţii aerului, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Potrivit acesteia, maşina în sine a fost deja achiziţionată, urmând ca autolaboratorul să fie dotat în perioada următoare şi cu echipamentul necesar. „Avem buget şi urmează să lansăm în licitaţie partea de achiziţie a echipamentelor. (…) Sper ca până la sfârşitul anului să avem aceste echipamente”, a afirmat Gavrilescu.

Ulterior conferinţei de presă, în cadrul unei întâlniri pe care ministrul Mediului a avut-o la Sebeş cu autorităţile locale, agenţi economici, reprezentanţi ai unor ONG de mediu, aceasta s-a angajat cu privire la dotarea APM Alba cu un autolaborator mobil de măsurare a calităţii aerului care să fie funcţional cel târziu în data de 15 octombrie 2018, potrivit unui comunicat transmis de către Primărie.

În Sebeş au avut loc în ultimii ani mai multe proteste pe tema poluării. „Din câte îmi aduc aminte, staţiile noastre de monitorizare de la Sebeş nu înregistrează depăşiri (ale indicatorilor – nota red.), dar monitorizăm. Complementar aducem şi acest autolaborator”, a mai afirmat Gavrilescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.