Politică

Alba Iulia va găzdui mai multe reuniuni pe perioada președinției României la Consiliul UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că Alba Iulia va găzdui pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (UE) mai multe reuniuni dedicate, printre altele, conceptului de smart city, turismului sau educaţiei. La aceste evenimente vor participa sute de oficialităţi de marcă, persoane cu responsabilităţi la nivelul instituţiilor europene.

„Organizând reuniuni în toată ţara, summit-ul de la Sibiu, reuniunile ministeriale de la Bucureşti, dar şi aceste acţiuni în toate zonele ţării transmitem un mesaj foarte clar: că, în definitiv, fiecare cetăţean, fiecare cetăţean român, fiecare cetăţean european, contează pentru această construcţie comună şi că, de fapt, este important să reducem decalajele şi diferenţele şi să oferim oportunitatea tuturor să participe la acest proces”, a afirmat ministrul.

Negrescu a precizat că, pe perioada preşedinţiei României la Consiliul UE, vor fi organizate aproximativ 300 de reuniuni în toate zonele ţării, ministrul menţionând că au fost stabilite exact locaţiile, numărul de participanţi şi că există un calendar care a fost deja circulat la nivelul statelor membre.

„În Alba, vom organiza şase sau şapte evenimente care vor aduce oficialităţi europene în Alba Iulia. Vorbim de evenimente dedicate dezvoltării locale, conceptului de smart city, educaţiei, economiei colaborative în domeniul turismului şi evenimente legate de activitatea Ministerului de Externe. Oficialităţi responsabile de acest domeniu din alte state vor veni aici, în Alba Iulia. (…) Vom organiza aici o conferinţă importantă despre conceptul de cetăţean european, concept care este central pentru preşedinţia noastră. Am vrut să legăm oarecum conceptul acesta de cetăţean european cu Centenarul şi ceea ce reprezintă Alba Iulia pentru România”, a spus Victor Negrescu.

Potrivit acestuia, la respectivele evenimente vor fi sute de participanţi – oficialităţi de marcă, oameni cu responsabilităţi la nivelul instituţiilor europene, experţi.

„Am căutat să corelăm aceste acţiuni din teritoriu cu specificul local. Aici, la Alba Iulia, vom vorbi de smart city, de turism, de învăţământul profesional şi tehnic, care se dezvoltă foarte mult, deci de elemente care ţin de identitatea judeţului şi a localităţii. La fel, facem în fiecare zonă”, a conchis ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Victor Negrescu a fost prezent sâmbătă în judeţul Alba, în localitatea Şona, grav afectată de inundaţii la începutul lunii iulie, unde a donat, alături de membri ai PES Activists Alba, materiale de construcţii şi aparatură electrocasnică, dar şi haine pentru copii, unei familii care şi-a pierdut o parte din casă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.