Politică

Iohannis: PSD trebuie să înțeleagă că actuala conducere a partidului și a Guvernului este profund nocivă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că actuala conducere a PSD şi a Guvernului este “profund nocivă” şi a făcut apel la social-democraţi să ia în serios protestele din aceste zile.

„Nu avem nevoie de instabilitate şi de o criză socială prelungită. Oamenii se vor revolta şi în continuare dacă sunt ignoraţi. PSD trebuie să înţeleagă că actuala conducere a partidului şi a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac pe această cale un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile şi să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni şi nu împotriva lor”, a afirmat Iohannis, în mesajul public adresat luni ca urmare a evenimentelor din ultimele zile.

El a susţinut că, în ultimul an şi jumătate, PSD a „compromis actul de guvernare şi legiferare şi, în ciuda scorului înregistrat la alegerile din 2016, a tulburat societatea prin măsurile controversate, o guvernare haotică, iraţională, în paralel cu legi extrem de controversate sau chiar vădit anticonstituţionale, atacuri repetate la adresa magistraţilor”.

„Avem acum şi o componentă represivă, care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce intenţii are acest Guvern cu românii. Este evidentă şi extrem de gravă ruptura care există în acest moment între români şi actualul Executiv”, a adăugat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că România este o ţară „normală, echilibrată şi respectată, însă cei din Guvern fac tot ce pot pentru a distruge această imagine”.

În acest context, el a indicat că sondajele arată că peste 80% dintre români cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, ceea ce arată că „milioane de români sunt solidari cu cei care, prin protestele lor din întreaga ţară, s-au săturat de proasta guvernare, de aroganţa politicienilor şi de corupţie”.

„PSD a câştigat alegerile, nu am contestat niciodată acest lucru, însă actuala sa conducere abuzează de acea victorie pentru a ataca populaţia, pentru a ataca Justiţia, pentru a scoate România de pe drumul său european şi euro-atlantic. Majoritatea românilor nu este de acord cu direcţia în care PSD duce România. Sunt însă de acord membrii PSD cu această direcţie? Riscă ei să arunce România în haos doar pentru a ţine în braţe această grupare care a confiscat partidul? Sau îşi asumă responsabilitatea înainte de a fi prea târziu?”, a declarat Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.