Sănătate

Proteste înăbușite la Chișinău

Sute de polițiști au intervenit luni dimineață la Chișinău, în centrul Capitalei Republica Moldova, pentru a-i evacua pentru manifestanții care de aproape trei luni protestează față de anularea alegerilor pentru primăria orașului, informează Europa FM.

Alegerile din 3 iunie au fost câștigate de Andrei Năstase, unușl dintre liderii Opoziției (pro-european), însă Justiția a invalidat alegerile.

De atunci, mii de oameni cer în stradă acceptarea rezultatului alegerilor.

otrivit siteului unimedia.info, ordinul de evacuare a fost dat de primarului interimar Rusan Codreanu care a cerut întreruperea manifestației pe perioada unei ceremonii oficiale.

Unul dintre aliații lui Andrei Năstase, Maia Sandu a povestit că în piață au intervenit sute de polițiști care au utilizat forța.

Unimedia relatează că cel puțin o persoană a ajuns la spital, iar alta a postat pe facebook o fotografie cu mai multe răni care i-ar fi fost produse de forțele de ordine.

Liderii Opoziției au chemat lumea în stradă constant după ce alegerile pentru Primăria Chișinăului au fost anulate.

Aceștia spun că Justiția este controlată de politicienii moldoveni de la putere care nu vor ca țara de peste Prut să meargă într-o direcție europeană.

Foto: Victoria Borodin via facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.