Social

Captură de proporții. Lemn confiscat de polițiști pe Valea Bistrii

Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat, săptămâna trecută, 186 metri cubi de material lemnos.

Miercuri, 29 august, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Judeţene Cluj, cu sprijinul poliţiştilor din judeţul Cluj, au făcut un control la punctul de lucru din localitatea Valea Bistrii al unei societăţi comerciale specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă pentru 186,3 metri cubi de material lemnos, de esenţă răşinoasă, precum şi faptul că reprezentantul societăţii nu a înregistrat, în mod corect, în evidenţe, documentele de însoţire a materialului lemnos.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea cantității de 186,3 metri cubi de material lemnos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.