Sănătate

Huawei a prezentat Kirin 980, cel mai puternic procesor de telefoane de până acum

Huawei a prezentat în mod oficial noul său chipset high-end, pe care îl vom găsi în telefoanele sale de top din următoarele câteva luni. Acesta se numeşte Kirin 980, după cum ştiam deja şi este primul chipset de smartphone realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7nm, informează go4it.ro.

Procesul de fabricaţie pe 7nm va asigura un consum redus de energie, în consecinţă fiind capabil de a rula la frecvenţe înalte degajând mai puţină căldură.

Noul procesor Kirin 980 este primul de pe piaţă care foloseşte tehnologia Cortex-A76 de la ARM. Acesta dispune de patru astfel de nuclee, două la 2,6 GHz şi două la 1,92 GHz, în timp ce alte patru nuclee Cortex-A55 vor rula la 1,8 GHz. Chipset-ul va integra şi un cip grafic Mali-G76 MP10 la frecvenţă de 720 Mhz, care promite un aport mare de performanţă în aplicaţii 3D.

Kirin 970 a fost primul cip Huawei care a beneficiat de un NPU (Neural Processing Unit) pe care rulează algoritmi AI, iar Kirin 980 este primul care beneficiază de două unităţi NPU. În comparaţie cu concurenţa, Kirin 980 oferă o performanţă AI mai mult decât dublă, putând procesa algoritmi de recunoaştere a imaginilor la o viteză de 4.500 de imagini pe minut, în timp ce Snapdragon 845 poate procesa doar 2.371, iar Apple A11 doar 1.458.

Cu un modem LTE Cat 21 capabil de viteze de până la 1,4 Gbps download şi 200 Mbps upload, şi un modul WiFi care poate atinge viteze de 1.732 Mbps, este destul de clar că Huawei ţinteşte către utilizatorii care au nevoie de performanţă de top cu noul său procesor.

Huawei a ţinut să compare acest chipset cu modelul Snapdragon 845, lansat în primăvara acestui an, care se găseşte în majoritatea telefoanelor de top de pe piaţă. Acesta pare să ofere un aport de performanţă între 20 şi 22% în plus faţă de cipul Qualcomm, cu un consum de energie cu 32% mai mic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.