Social

Hacker-ul „Guccifer” a fost arestat provizoriu în vederea extrădării în SUA

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a dispus miercuri arestarea provizorie în vederea extrădării în SUA a hacker-ului Marcel Lazăr Lehel, alias „Guccifer” sau „Micul Fum”, instanţa amânând pentru data de 10 septembrie soluţionarea cererii de extrădare.

Autorităţile judiciare americane solicită extrădarea hacker-ului în SUA, unde a fost condamnat, în 1 septembrie 2016, la 52 de luni de închisoare, de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia.

Instanţa din Alba a admis propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă CA Alba Iulia şi a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a acesteia, a declarat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean. El a menţionat că hotărârea nu este definitivă, fiind cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore.

Potrivit lui Muntean, instanţa a amânat pentru luni soluţionarea cererii de extrădare.

La termenul de miercuri, la solicitarea lui Lazăr, şedinţa de judecată nu a fost publică.

[box type=”info”]Cererea de extrădare în SUA a hackerului „Guccifer”, luată în discuție miercuri de CA Alba Iulia[/box]

Hacker-ul s-ar opune extrădării sale, iar instanţa a acordat un nou termen pentru ca avocatul acestuia să beneficieze de timpul necesar pentru pregătirea apărării. Săptămâna trecută, instanţa a amânat cauza pentru această săptămână în vederea comunicării de către autorităţile americane a datelor originale de extrădare.

Marcel Lehel Lazăr, alias „Guccifer” sau „Micul Fum”, a devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi din România şi America.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.