Social

Un adolescent a fost salvat după ce a alunecat de pe o potecă la Râpa Roșie

Un adolescent din Sfântu Gheorghe, aflat duminică în excursie, împreună cu familia, la Râpa Roşie, lângă Sebeş, a alunecat de pe o potecă, acesta fiind scos din locul unde s-a oprit în cădere de către echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi Salvamont.

Potrivit reprezentanţilor ISU Alba, un echipaj şi o ambulanţă SMURD au intervenit duminică pentru salvarea unei persoane care a alunecat de pe potecă în zona Râpa Roşie din Sebeş. Victima a fost extrasă de către echipajul căutare – salvare al ISU, procedându-se la evacuarea sa în siguranţă.

După ce a fost evaluat de către echipajul SMURD, adolescentului i-a fost imobilizat membrul superior drept din cauza unei suspiciuni de fractură. Potrivit salvatorilor, dacă acesta ar mai fi alunecat câteva zeci de centimetri, exista riscul să cadă în gol într-o crevasă.

Băiatul făcea parte dintr-un grup de patru persoane, o familie din Sfântu Gheorghe. Ei se aflau în excursie la Râpa Roşie, o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide – toate de culoare roşiatică, potrivit site-ului dedicat acestei rezervaţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.