Administrație

Copiii din Ciugud merg la școală într-un sat vecin. Lucrările de reabilitare a şcolii lor nu au fost finalizate

Copiii din Ciugud, localitate în care şcoala se află într-un amplu proces de reabilitare şi unde lucrările nu au putut fi finalizate până la începutul anului şcolar, vor merge la şcoala dintr-un alt sat aparţinând comunei, acolo unde vor fi transportaţi cu microbuze şcolare.<!–more–>

„Şcoala Principală din comuna Ciugud se află într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, care presupune refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare, repararea acoperişului şi consolidarea rezistenţei, înlocuirea tâmplăriei, dar şi dotarea cu mobilier nou. (…). Cum luna iulie a fost una foarte ploioasă, iar legislaţia privind achiziţiile publice a condus şi ea la întârzieri, independente de voinţa autorităţii locale, lucrările nu au putut fi finalizate până la începerea anului şcolar 2018-2019, aşa cum era planificat”, se arată într-un comunicat transmis, luni, Agerpres de către Primărie.

Autorităţile locale menţionează că suma investită în aceste lucrări este de 1,8 milioane de lei.

Potrivit comunicatului, administraţia locală a identificat “cea mai bună soluţie” pentru ca noul an şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii pentru toţi copiii din comună. Astfel, preşcolarii şi şcolarii din Ciugud vor merge la şcoala din Hăpria până la finalul anului 2018, când lucrările de modernizare vor fi terminate.

Copiii se vor deplasa la şcoala din Hăpria cu microbuze şcolare.

„Investiţiile în toate şcolile din comuna noastră reprezintă o prioritate şi sigur că ne-am fi dorit ca lucrările de modernizare a Şcolii din Ciugud să fie finalizate la începerea noului an şcolar. La sfârşitul lui decembrie însă, vom redeschide o şcoală complet modernizată, aşa cum îmi doresc să fie toate şcolile din comuna noastră. (…). Le mulţumesc părinţilor şi cadrelor didactice pentru că au înţeles situaţia, dar şi pentru bucuria cu care aşteaptă, alături de noi, finalizarea lucrărilor”, a precizat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.